Sambutan Aidilfitri Amal Bersama Pelajar Tahfiz

Shah Alam: Kumpulan Perangsang Selangor Berhad (Perangsang Selangor) telah menyumbang RM5,000 serta menganjurkan Majlis Sambutan Aidilfitri bersama 150 orang pelajar tahfiz dari Institut Taufiq Islami, Jalan Kebun, Shah Alam.

Majlis sambutan Aidilfitri ini merupakan program amal anjuran Unit Tanggungjawab Sosial Korporat syarikat untuk beraya bersama golongan yang kurang kemampuan, pelajar anak yatim pra-tahfiz dan mualaf.

Menurut Mohd Fauzi, “Perangsang Selangor telah memberi sumbangan duit raya bernilai RM50 kepada setiap pelajar tahfiz dan RM5,000 kepada Institut Taufiq Islami bagi menampung perbelanjaan kos operasi sekolah. Dengan penganjuran majlis ini, kami juga berharap dapat berkongsi kegembiraan menyambut Aidilfitri bersama pelajar yang tiada ibu bapa dan kurang berkemampuan”.

Majlis penyerahan cek sumbangan telah disempurnakan oleh Raja Ahmad Hidzir Raja Muhamad, Pengurus Besar, Sumber Manusia Kumpulan, Perangsang Selangor kepada Ustaz Mohd Nazri Asiabu, Ketua Penyelia, Institut Taufiq Islami dan disaksikan oleh Mohd Fauzi Mohd Ghazali, Pengurus Kanan, Tanggungjawab Sosial Korporat, Perangsang Selangor.

Raja Ahmad Hidzir menyerahkan cek sumbangan kepada Ustaz Mohd Nazri

Pelajar-pelajar serta guru-guru Insitut Taufiq Islami turut dijamu dengan hidangan dua ekor kambing golek di samping masakan lauk-pauk ala kampung, seperti ayam kicap, ikan bawal goreng, tom yam, ulam, sambal belacan serta kuih-muih.

Pelajar-pelajar perempuan dan lelaki Institut Taufiq Islami

“Sambutan Aidilfitri kali ini telah dimulakan dengan majlis tahlil serta doa selamat ke atas mangsa-mangsa tragedi pesawat MH17”, kata Mohd Fauzi.